Voor dinsdag 8 april a.s. heeft het SCAB Urk een excursie op het programma staanWij willen dit keer naar Beeld en Geluid in Hilversum. Dit is HET audiovisuele archief van Nederland; alles op het gebied van Radio en televisie is hier bewaard en te zien.

Momenteel is er een tentoonstelling “Leven met Oranje”.  Deze tentoonstelling zit bomvol met bekend maar ook minder bekend archiefmateriaal van en over ons koningshuis. Het koningshuis bestaat dit jaar 200 jaar en daarvan is ruim een eeuw vastgelegd in beeld en geluid. Op schermen van 2 meter hoog kunt u genieten van prachtige beelden van ons koningshuis.

We vertrekken per luxe touringcar om 9 uur vanaf de Bult richting Hilversum. Na ontvangst met koffie en oranje gebak krijgen we eerst een rondleiding door het gebouw met aansluitend de tentoonstelling ‘Leven met Oranje’. Daarna nuttigen we samen een heerlijke lunch en dan is er volop gelegenheid om Beeld en Geluid zelf te ontdekken. Wat je altijd nog graag eens terug wilde zien of juist nu wilt uitproberen, kan dan!  Op de site van Beeld en Geluid kunt u vast een indruk opdoen van alles wat er mogelijk is

Om 16.00 uur staat de bus op ons te wachten om ons weer naar huis te brengen.

De prijs is € 64,-.

U kunt zich opgeven bij de balie in de bibliotheek. Nog vragen? Bel Willie Nentjes: 06 1297 5862

Laatste tweets