Vanaf 7 juni is een openlucht foto-expositie te zien tijdens een wandeling door het historische gedeelte van Urk. Een activiteit die nog niet eerder op Urk werd georganiseerd en waarvoor professionele en amateur-fotografen foto’s hebben gemaakt.


Het thema van de expositie is ‘Zaterdag’. Geen van de deelnemers wist van elkaar wat ze gingen inleveren, maar toch vertellen de foto’s tezamen het verhaal van de zaterdag op Urk.  Een dag van vis, voetbal en vertier, maar ook een dag van boodschappen doen, rust en een wandeling maken. 

De foto’s bevinden zich achter de ramen van woningen en winkels, op gevels, tegen muren of op palen. Vanaf de straat zijn ze duidelijk te zien, naar binnen gluren hoeft niet. De route voert door een deel van oud Urk. Het is geen probleem om even af te wijken van de route en die later weer te gaan volgen. Tot eind juli zijn de foto’s te zien. De SCAB denkt al aan een vervolg in 2015.

Een wandelroute langs de 24 foto’s met informatie van de fotografen is voor één euro verkrijgbaar bij Tourist Info Urk (museum, Wijk 2-2, Urk). De foto’s zijn tot eind juli te zien in de straten van oud Urk. ‘Zaterdag’ wordt financieel ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland en de donateurs van de SCAB.

 

 

Laatste tweets