Jaarlijks opent SCAB in september het culturele seizoen met een tentoonstelling van een kunstenaar van Urker komaf in het gemeentehuis te Urk. Dit jaar valt de eer te beurt aan Rik Buter, een naam op het gebied van het beeldverhaal. De werken van Rik vallen buiten het reguliere; dergelijke kunst werd niet eerder in het gemeentehuis van Urk getoond.

Rik studeerde af  aan de Constantijn Huygens hogeschool in kampen in 2000 als autonoom kunstenaar. Zijn talent bleef niet onopgemerkt; in 2006 ontving hij de Pulchri Talens prijs. Vanaf 2003 exposeert hij regelmatig in de grote steden, nooit eerder had hij een solo-expositie op Urk.

Zijn werk kenmerkt zich door een grafische stijl met daarbij veel oog voor detail. Op speelse wijze weet hij surrealiteit en realiteit aan elkaar te verbinden. Hij ontwikkelt zich steeds meer als vertolker van het beeldverhaal, in 2012 ontving hij hiervoor de tweede prijs van de Benelux Beeldverhalenprijs.

Vrijdag 5 september wordt de tentoonstelling van Rik Buter geopend om 20.00 uur. Tevens is er een muzikaal optreden van Multi Instrumentalist Dorien Meijsing  uit haar soloproject –Constellations-.

De tentoonstelling is te zien tot 21 november. Iedereen is van harte welkom.

Laatste tweets