Doeke Post, Jan Bakker en Willem Cense  over de dilemma’s van medische technologie. 

Op 20 november organiseert SCAB  Urk samen met  VU-vereniging Flevoland een lezing over de ethische dilemma’s van voortschrijdende medische technologie. Prof. dr. Doeke Post zal de inleiding verzorgen  aan de hand van zijn recente boek De dood te slim af! In laboratoria wereldwijd  is men al heel ver met nieuwe medische technologie. Dat roept de vraag op of deze vooruitgang ook altijd maar bestempeld kan worden als gezondheidswinst. Wordt de mens zelfs in zijn sterven geleefd door de technologie en komt daarmee alles onder de heerschappij van ingenieurs te staan?

Twee op Urk bekende medici zullen op het betoog van prof. Post reageren:  prof. dr. Jan Bakker en dr. Willem Cense. Jan Bakker komt oorspronkelijk van Urk en is hoogleraar Intensive Care aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast is hij betrokken bij onderzoek in Chili en New York over  de inzet van de hart-long machine bij ernstig zieke patiënten. De vraag die daarbij opgeroepen wordt is of iemand onder die omstandigheden nog kan en mag overlijden…  Dr. Willem Cense was jarenlang huisarts op Urk en werd daarna directeur van het Rode Kruis. Ook is hij oud-voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Geneeskunst. 

Locatie: Flevomeerbibliotheek Urk 

Inloop: 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.

Deelnemers wordt een bijdrage in de kosten van 5 euro per persoon gevraagd, bij binnenkomst te voldoen. Aanmelden vooraf is niet nodig.

 

Laatste tweets