SCAB Urk opent op vrijdag 28 november de tentoonstelling  ‘’In het licht gezet’’  van realistische kunstschilder Jan Kootstra, in de hal van het gemeentehuis op Urk. De stillevens zijn tot 20 februari 2015 te bezichtigen. Jan Kootstra zelf is op een aantal woensdagen aanwezig: 3 & 17 december, 7 & 21 januari, 4 & 18 februari, allemaal van 14.00 uur t/m 16.00 uur.

 

Licht en eenvoud en stilte. Dat zijn de kenmerken van de schilderijen. Zijn werken blinken uit in het weergeven van materiaal. Veel aandacht voor stilte waarbij het detail de hoofdrol speelt. 

“Licht en schaduw fascineren mij. Al componerend ontstaan ze uit een verzameling van oude en nieuwe voorwerpen van (Romeins)glas, aardewerk en brons, soms aangevuld met in en uitheemse vruchten. Voor een stilleven zet ik zelfgekozen objecten neer en laat mij fascineren en inspireren door het spel van licht en schaduw. Hedendaags realisme, zo mag mijn werk genoemd worden. 

De tastbaarheid van de voorwerpen op de schilderijen doet de kijker steeds weer verwonderen en plezierig verrassen,” aldus de kunstenaar.

Laatste tweets