Jaarlijks opent SCAB het nieuwe jaar met een expositie van een Urker kunstenaar in de bibliotheek, deze keer valt de eer te beurt aan Alita Kramer.

 Ze heeft de expositie “Golven van creativiteit” genoemd en licht deze titel als volgt toe: “Ik heb de afgelopen 20 jaar diverse creatieve interesses gehad. Textiele werkvormen, kartonnage, papierkunst, origami, de lijst is lang. Deze interesses wisselenden elkaar af als golven. Sommigen heel sterk om dan niet meer terug te komen, anderen als een constante stroom. 

Fotografie valt in die laatste categorie. Hiermee kan ik niet alleen de wereld om mij heen vast leggen, maar ook mijn creaties en het hele proces eromheen. In deze expositie wil ik een aantal favoriete foto’s delen en wat creaties die ik heb gemaakt van papier, karton of stof.” De tentoonstelling wordt geopend vrijdag 2 januari om 20.15 uur, de inloop is vanaf 20.00 uur.

De opening zal worden verricht door Luuk Schudde, Victor Woord zal het geheel muzikaal omlijsten. Hierna is er gelegenheid om de tentoonstelling te bezichtigen en kunnen we elkaar het beste voor 2015 toewensen onder het genot van een hapje en een drankje.

Website Alita: www.terralita.nl

Laatste tweets