Op 19 november 2015 zal voor het derde keer de Urker Kunstprijs, bestaande uit een bedrag van € 500, door de wethouder Kunst en Cultuur worden uitgereikt. De werkgroep Kunstprijs heeft inmiddels besloten dat dit jaar de categorie Poëzie centraal staat.

Kunstprijs Urk

De Urker Kunstprijs is in het leven geroepen met als doel om Urker kunsttalent aan te moedigen en plaatselijk meer aandacht te geven aan kunst. De werkgroep Kunstprijs is samengesteld uit vertegenwoordigers van SCAB-FlevoMeer Bibliotheek, Kunstkring/Caritas Urk en de gemeente.

De prijswinnaar ontvangt € 500,-, op voorwaarde dat dit bedrag wordt besteed ter verbreding of verdieping van kunst. Deelnemers kunnen hun werk op 16 oktober 2015, tussen 14.00-18.00 uur in de bibliotheek afgeven aan de werkgroep of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deelnemers dienen zich wel te houden aan een aantal voorwaarden. Per kunstenaar mag slechts één kunstwerk worden ingediend. Dit dient een nieuwe, originele creatie te zijn van materiaal naar keuze. De deelnemer geeft bij de aanbieding van het kunstwerk naam, adres, leeftijd en achtergrond door en tevens een toelichting op de onderwerpkeuze.

De werkgroep Kunstprijs een drietal kandidaten (met motivatie) en geeft deze door aan de jury, zijnde het college van Burgemeester en Wethouders van Urk. Daarbij wordt gelet op kwaliteit. Het werk wordt gezien in relatie tot de ontwikkeling van de kunstenaar.

Het college van Burgemeester en Wethouders bepaalt wie van de drie kunstenaars de winnaars van de Urker Kunstprijs 2015 wordt. 


Meer informatie:

Stichting Culturele Activiteiten Bibliotheek
Singel 9 b
8321 GT Urk
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Laatste tweets