Bijzonder fotoproject in FlevoMeer Bibliotheek Urk

Teunis Ruiten en Karin ten Napel zijn beide kunstenaar en hebben elkaar gevonden in een unieke samenwerking; Een lopend project waarbij zij gepensioneerde visser mannen hebben geportretteerd.


Teunis Ruiten
 

Teunis Ruiten volgde de opleiding Scenografie aan de Amsterdamse Theaterschool. Tijdens zijn opleiding liep hij stage bij de kostuumontwerpers Marrit van der Burgt en Rien Bekkers. In het kader van zijn opleiding werkte hij o.a. voor Dansgroep Amsterdam, theaterfestival Oerol en de Nederlandse Reisopera. Naast decor- en kostuumontwerp maakt hij ook autonoom beeldend werk.

Zijn werk wordt meer dan eens gekenmerkt door een flinterdunne scheiding tussen autonoom beeldend werk en theater. In meerdere of mindere mate is het werk doordrongen van een persoonlijk aspect uit zijn eigen leven, zijn eigen verhaal. Hij vertaalt dit in poëtische beelden die blijk geven van zijn voorliefde voor kostuumontwerp. Tijdens zijn afstuderen werd hij, samen met vijf studiegenoten, onderscheiden met de Top Naeff-prijs, een prijs voor veelbelovend theatertalent.


Karin ten Napel

Karin is opgeleid als fotograaf aan de Hogeschool voor de kunsten in Utrecht. In 2014 studeerde zij af met het project ‘’Vikingr’’. Eerder exposeerde zij in de Academy Gallery in Utrecht. Ze is in staat een wereld te laten zien die volgens velen niet meer bestaat.


Gezamenlijk project

De eerste resultaten van het gezamenlijke project zullen getoond worden in de bibliotheek van Urk in de periode van 8 januari tot 28 februari.

De tentoonstelling wordt georganiseerd door Stichting Culturele Activiteiten Bibliotheek.  

Laatste tweets