Pasen vieren zonder beschilderde eieren is bijna ondenkbaar. Overal ter wereld wordt de kunst van het eieren beschilderen gebezigd in de meest uiteenlopende vormen. Je kunt eieren vinden met staphorster stipwerk, beschilderd met geografische patronen en het bekendst zijn misschien wel de Fabergé-eieren.

Ook in de Noordoostpolder vind men mensen die zich bezig houden met de kunst van het beschilderen van Eieren. Martha Booi woont al bijna 40 jaar in Espel. Sinds ze is gestopt met werken houdt ze zich bezig met schilderen. In eerste instantie schilderende ze op doek en paneel, maar toen ze van een bekende een ei van een gans aangereikt kreeg om te beschilderen ging ze overstag. Ze beschildert de eieren in verschillende technieken. Daarbij zijn dieren haar favoriete onderwerp. Ze haalt haar inspiratie uit verschillende culturen. Het werk van Martha Booi wordt tentoongesteld in de vitrinekast van SCAB in FlevoMeer Bibliotheek. De eieren zijn te zien tot 21 april tijdens openingsuren van de bibliotheek.

Naast het beschilderen van eieren geeft Martha ook workshops, heeft u interesse in een workshop dan kunt u bellen met Martha Booi 06 15032180, of mailen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Laatste tweets