Op vrijdag 7 september opent weer een nieuwe expositie in het Gemeentehuis van Urk, deze keer van Salam Kadhim met werken als schilderijen, tekeningen en foto’s. De werken zullen de kijker uitdagen meer te zien dan dat wat tijdens een eerste oogopslag zichtbaar lijkt.

“In mijn werk onderzoek ik het begrip ‘waarheid’. Naar mijn mening bestaat die niet in absolute vorm. Via mijn werk kan ik de waarheid steeds blijven bevragen, en kan ik de toeschouwer meenemen in die twijfels. Waar kijk ik precies naar en hoe verhoud ik me tot waar ik naar kijk?”

Salam Kadhim (26) is kunstenares en docent en werkt vanuit haar eigen bedrijf Studio S.K.A. aan commerciële kunst en het verzorgen van kunstzinnige workshops.

Naast de opening van de expositie zal Jaap Bakker aan het begin van de avond het stadsdichterschap overdragen aan Fokke Geert Hoekstra. Bas Visscher zal dit symbolische moment dichterlijk-muzikaal omlijsten.

De feestelijke opening vindt plaats op 7 september 2018 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Urk, onder het genot van hapjes, drankjes en live muziek van zangeres Nadia Kadhim van The Stars and Us. Het werk van Salam is tot en met 28 november 2018 te zien in de hal van het gemeentehuis te Urk.

De opening en overdracht wordt georganiseerd door SCAB (Stichting Culturele Activiteiten Bibliotheek) in samenwerking met de Gemeente Urk.

Laatste tweets