Wist je dat op het bedrijventerrein op Urk een enorm Medisch archief is gevestigd? En ben jij ook nieuwsgierig naar wat er allemaal te zien is in dit Medisch Trefpunt? Kom dan zaterdag 6 oktober gezellig naar de open dag.

Vanaf 10:30 uur opent het Trefpunt aan het Foksdiep op Urk haar deuren voor het grote publiek. Kom een kijkje nemen, slenter door de ruimtes in het depot en leer meer over het medisch verleden!

Interactieve looproute en demonstraties
Volg de interactieve looproute en ontdek de schatten van het archief: wandel langs demonstraties van oogspiegelen en oogmeten, couveuse-zorg en amandel knippen, neem een kijkje bij de poeders en pillen in de oude apotheek en sta even stil bij de vele medische objecten en attributen!
Van verpleegkunde en tandheelkunde tot farmacie en fysiotherapie : onze deskundigen zijn van alle markten thuis en vertellen je graag meer over de geheimen achter de collecties!

Mini-lezingen
Ben jij ook zo benieuwd naar hoe de zorg door de eeuwen heen is veranderd? Tijdens korte mini-lezingen in de centrale hal kom je in no-time meer te weten over de medische geschiedenis van bevallen, vaccineren, drenkelingenzorg en ziekenverpleging.

Programma

10:30 Het Trefpunt aan de Foksdiep opent haar deuren
10:30-15:30 Looproute vrij toegankelijk
11:00 en 13:30 Lezing Geschiedenis van vaccinaties
11:30 en 14:00 Lezing Bevallingen vroeger
12:00 en 14:30 Lezing Geneeskunde in, op en bij het water
12:30 en 15:00 Lezing Ziekenverplegen door de eeuwen heen
15:30 Einde

Kom jij ook?
Ook kinderen zijn onder begeleiding van harte welkom. Aanmelding is niet nodig, de entree is vrij.

Waar is het?
Het Trefpunt Medische Geschiedenis Nederland is gevestigd in loodsen op het bedrijventerrein van Urk:

Trefpunt Medische Geschiedenis
Foksdiep 4, 8321 MK Urk

Raadpleeg voor meer informatie, bereikbaarheid en route onze website: www.tmgn.nl

De open dag wordt georganiseerd in het kader van de viering van 100 Jaar Zuiderzeewet en is een initiatief van het Trefpunt Medische Geschiedenis Nederland (TMGN) en de Stichting Culturele Activiteiten en Bibliotheek (SCAB) met medewerking van Museum het Oude Raadhuis. De dag wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Urk.

 

Laatste tweets