De afgelopen jaren hebben de media regelmatig aandacht voor cocainegebruik in vissersdorpen. En ja; 'Ok op Urk is er wel ers wat loos'.Criminaliteit, verslaving en grensoverschrijdend gedrag gaat ons dorp niet voorbij. Wat kan het daglicht niet verdragen? Wat speelt zich af aan de schaduwkant van ons dagelijks leven? Hoe verhoudt urk zich tot andere gemeenten? Hoe is het om dagelijks met criminelen te werken? En waar ligt de grens tussen goed en fout? 

Op 30 januari 2020 staat de tweede editie SCAB Skoel van dit seizoen in het teken van de grens tussen goed en fout. We openen de avond met een visie vanuit de wetenschap van criminoloog Dirk Korf ( via video opname). Vervolgens belichten die gastsprekers het thema vanuit hun eigen unieke invalshoek.

Johannes Spoelstra was jarenlang werkzaam als politieagent op Urk. Tijdens SCAB Skoel deelt Spoelstra zijn ervaringen en geeft hij een kijkje in het reilen en zeilen van de Urker politie in de jaren zeventig en tachtig.

Iemand die het thema vanuit een heel andere invalshoek belicht is Jacob Oeverbeek, humanistisch geestelijk verzorger in de gevangenis. Tijdens SCAB Skoel vertelt Jacob meer over zijn werk, zijn motivaties en over wat hij zoal tegenkomt in de omgang met gedetineerden.

Derde gast van de avond is Anna Romkes. Als vrijwilligster en ervaringsdeskundige bij Waypoint begeleidde ze jaren een groep ouders die te maken hadden met verslavingsproblematiek. Tijdens SCAB Skoel vertelt ze vanuit haar persoonlijke ervaring wat er gebeurd als het goed fout gaat binnen een gezin.

Ook in het nieuwe seizoen kunt u de gasten weer het hemd van het lijf vragen tijdens de interviewgesprekken. Daarnaast is er ruimte voor mooie gesprekken, verdieping, ontspanning, lekkere hapjes, drankjes en mooie muziek. 

SCAB Skoel is een initiatief van de stichting Culturele Activiteiten en Bibliotheek en vindt elk seizoen van september tot mei zo'n vijf keer plaats in de Bibliotheek op Urk. Let op! De zaal is vanaf 19.15 open, aanvang 19.30 uur.

 

 

Laatste tweets